7 круп, які не треба варити

Збір коштів на потреби армії України
02.12.2022

7 круп, які не треба варити

Через воєнну агресію росії багато українців змушені жити в екстремальних умовах – без електроенергії, води й газу. За таких обставин надзвичайно складно готувати їжу, проте можливо.

Які крупи можна приготувати без варіння та як правильно це зробити, розповідаємо далі.

Які крупи можна приготувати без варіння

Які крупи не потребують варіння

Кускус є одним із найкращих варіантів для обіду чи вечері, коли немає електроенергії, щоб варити їсти. Цю крупу достатньо залити водою, що та ледь покривала її. Після цього накрити посудину й зачекати 15 хвилин.

Гречку також не обов’язково варити, її можна просто заливати окропом. За 20-30 хвилин крупа вбере воду, набрякне й стане придатною для споживання. Щоб гречка краще запарилась, варто посудину додатково укутати теплим шарфом чи ковдрою.

Також гречку можна заливати не окропом, а водою кімнатної температури. Але тоді доведеться чекати 5-8 годин.

Перлова крупа запарюється у теплій воді, але настоювати її для цього потрібно протягом доби. Достатньо її залити у співвідношенні 1:3. У цю кашу під час заварювання можна додати сушені овочі або спеції.

Ячна крупа також готується без варіння. Залийте крупу гарячою водою у співвідношенні 1:2 і залиште на 2-2,5 години. Під час приготування варто каструлю загорнути у ковдру, аби зберегти тепло.

Булгур середнього або дрібного розміру також врятує в екстремальних умовах. Залийте його окропом і залиште на 20 хвилин. Якщо крупи середнього розміру доведеться чекати 40 хвилин.

Вівсянка або пластівці приготуються за 20 хвилин, якщо їх залити окропом, якщо холодною водою – то за 30 хвилин.

Манна каша буде готовою за 15-20 хвилин настоювання у холодній воді або молоці.

Джерело: https://www.rbc.ua/

 

, переглядів: 277

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *