Сьогодні 19 серпня українці відзначають православне свято – Яблучний Спас. Традиційно у це свято готують страви, де головним виконавцем є – смачньке, солоденьке яблуко. Сайт “Маленькі рівняни” вирішив поділитися таким рецептом із рівнянками, які хочуть здивувати своїх близьких смачним шедевром.
Отже, яблучний пиріг “Панський” до вашої уваги!
Пісочне тісто:
250 г маргарину або вершкового масла кімнатної температури
200 г цукру
500 г пшеничного борошна
1 ч. л. розпушувача
1 яйце + 1 жовток
1-2 ст. л. сметани та ванілін за смаком.
Крем:
700 мл. молока
2 пачки ванільного пудингу в порошку
Для начинки:
5-6 середніх яблук м’яких сортів
2-4 ст.л. панірувальних сухарів
сік 1/3 лимона (для поливання яблук)
А далі:
Просіваємо борошно з розпушувачем і ваніліном, додаємо нарізану шматочками м’яке масло або маргарин. Перетираємо. Далі додаємо цукор, яйце з жовтком – перемішуємо. У кінці додаємо сметану та робимо еластичне тісто.
Ділимо тісто на 2 рівні частини та та даємо відпочити 1-1,5 години у холодильнику.
Поки тісто відпочиває чистимо та нарізаємо яблука на 4 частини (видаляємо серцевину). Кожну четвертинку нарізаємо тонкими пластинками. Збризкуємо соком лимона.
Робимо крем:
500 мл. молока доводимо до кипіння. У 200 мл. молока розводимо пудингову суміш і цукор до однорідного стану. Вливаємо тоненькою цівкою у кипляче молоко. Помішуємо на повільному вогні до перших бульбашок.
Частину тіста викладаємо по дну вашої форми (яка попередньо змащена маслом), формуємо бортиуи та викладаємо шматки яблука. Усе заливаємо гарячим кремом.
З іншої половини тіста формуємо квадтрат, чи прямокутник – ріжемо смужки, товщиною приблизно у 5 мм. Викладаємо смужками верх пирога.
Випікаємо при t 200С.
Посипаємо остиглий пиріг цукровою пудрою.
Вуаля, яблучний пиріг до свята – готовий! Смачного!