“Панський” яблучний пиріг до свята Яблучного Спаса

19.08.2019

Сьогодні 19 серпня українці відзначають православне свято – Яблучний Спас. Традиційно у це свято готують страви, де головним виконавцем є – смачньке, солоденьке яблуко. Сайт “Маленькі рівняни” вирішив поділитися таким рецептом із рівнянками, які хочуть здивувати своїх близьких смачним шедевром.
Отже, яблучний пиріг “Панський” до вашої уваги!

Пісочне тісто:
250 г маргарину або вершкового масла кімнатної температури
200 г цукру
500 г пшеничного борошна
1 ч. л. розпушувача
1 яйце + 1 жовток
1-2 ст. л. сметани та ванілін за смаком.

Крем:

700 мл. молока
2 пачки ванільного пудингу в порошку

Для начинки:

5-6 середніх яблук м’яких сортів
2-4 ст.л. панірувальних сухарів
сік 1/3 лимона (для поливання яблук)

А далі:

Просіваємо борошно з розпушувачем і ваніліном, додаємо нарізану шматочками м’яке масло або маргарин. Перетираємо. Далі додаємо цукор, яйце з жовтком – перемішуємо. У кінці додаємо сметану та робимо еластичне тісто.
Ділимо тісто на 2 рівні частини та та даємо відпочити 1-1,5 години у холодильнику.

Поки тісто відпочиває чистимо та нарізаємо яблука на 4 частини (видаляємо серцевину). Кожну четвертинку нарізаємо тонкими пластинками. Збризкуємо соком лимона.
Робимо крем:

500 мл. молока доводимо до кипіння. У 200 мл. молока розводимо пудингову суміш і цукор до однорідного стану. Вливаємо тоненькою цівкою у кипляче молоко. Помішуємо на повільному вогні до перших бульбашок.
Частину тіста викладаємо по дну вашої форми (яка попередньо змащена маслом), формуємо бортиуи та викладаємо шматки яблука. Усе заливаємо гарячим кремом.

З іншої половини тіста формуємо квадтрат, чи прямокутник – ріжемо смужки, товщиною приблизно у 5 мм. Викладаємо смужками верх пирога.
Випікаємо при t 200С. 

Посипаємо остиглий пиріг цукровою пудрою. 
Вуаля, яблучний пиріг до свята – готовий! Смачного!

переглядів: 1 474

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *