Чи можна давати морозиво дитині? Користь та шкода холодного десерту.

27.06.2017

Чи можна давати морозиво дитині? Користь та шкода холодного десерту.

Довгоочікуване літо завжди приносить з собою спеку, і в таку погоду найбільш бажаним продуктом стає морозиво, яке багато хто з нас дуже любить. А особливо його полюбляють дітлахи. Тому, рано чи пізно кожна мама ставить собі питання: а чи можна давати морозиво дитині?


Щоб дати відповідь на дане запитання потрібно визначити яку користь чи шкоду несе в собі морозиво.
Якщо виходити з того, що морозиво виготовлено з натуральних продуктів, то воно володіє всіма корисними властивостями цих продуктів. Оскільки до складу морозива входить молоко і молочні продукти, разом з морозивом дитячий організм отримує легко засвоювані тваринні білки, вуглеводи, жири, кальцій, калій, фосфор, магній і безліч інших мінералів. Крім того молочні продукти багаті вітамінами А, Е, С, групи B, РР і найважливіші для організму амінокислоти, яких в молоці налічується більш як двадцять.
Молоко, а значить і морозиво, виготовлене на основі натурального коров’ячого молока, – це енергія, це здоров’я дитячих зубів і кісток, здоров’я нервової системи. Корисні речовини, що містяться в молочних продуктах, підтримують обмінні процеси в організмі, покращують імунітет дітлахів.


Про молоко можна почути зараз багато різної інформації. Якщо ви його противник, то можна в якості альтернативи морозиву порадити вам їсти фруктовий лід. А ми з вами повертаємося до теми звичайного морозива, продовжуємо розмову про користь морозива для здоров’я.
Кальцій є одним з головних компонентів морозива, цей мінерал підтримує здоров’я не тільки кісток і зубів і служить профілактикою остеопорозу, його роль дуже важлива для всього організму. Кальцій бере участь у передачі нервових імпульсів, в скороченні м’язової тканини, відіграє найважливішу роль в кровотворенні й функціонуванні серцево – судинної системи. Цей мінерал бере участь в обмінних і метаболічних процесах організму, сприяє засвоєнню вітаміну В12.
Кальцій в поєднанні з калієм, магнієм і фосфором робить благотворний вплив на судини, серцевий м’яз і нервову систему.
Вітаміни А та Е по праву вважаються потужними антиоксидантами, що не дозволяють вільним радикалам руйнувати дитячий організм, покращують обмінні процеси в організмі, підтримують молодість шкіри та зміцнюють імунітет. Крім того вітамін А дуже важливий для зору.
Вітамінами групи B багате шоколадне морозиво, ці вітаміни важливі для нервової системи, вони підвищують стійкість організму до стресових ситуацій, підтримують енергетичний баланс, необхідні для належного функціонування травної системи.
Серотонін заведено називати гормоном радості, і амінокислоти, що входять до складу морозива, підвищують рівень цього гормону в крові, що в свою чергу підвищує настрій, покращує апетит, сон, діти відчувають бадьорість і прилив сил.
Тому більшість педіатрів і мам все ж дадуть позитивну відповідь на запитання: «а чи можна давати морозиво дитині?». Попри те що морозиво – досить жирний і, найголовніше, холодний продукт, у нього є, як ми бачимо, маса переваг. Також це поживний молочний продукт, який повноцінно може замінити один прийом їжі, якщо ви,наприклад, загуляли й не встигаєте на підвечірок.
Внаслідок низької температури даних ласощів періодичне вживання морозива зробить слизову глотки нечутливою до багатьох хвороботворних організмів. А високий вміст жирів в морозиві не дасть низькій температурі заподіяти відчутної шкоди клітинами слизової.
Але варто також врахувати рекомендації лікарів – давати дітям морозиво після 3 років. Слід уважно прочитати склад морозива на етикетці. Подивитися термін придатності морозива. І не можна давати дітям морозиво в стадії загострення різних захворювань горла.

Як бачите, плюсів у морозива не мало, однак є і мінуси, і я пропоную вам з ними ознайомитися.

Самий істотний недолік морозива є той факт, що виробники не завжди використовують натуральні продукти при виготовленні морозива, як, втім, і інших харчових продуктів.
Пальмова олія в складі морозива, як і в складі інших продуктів, здатна завдати істотної шкоди, тому, що складається на 50% з насичених жирних кислот і має температуру плавлення, що перевищує температуру людського тіла. В результаті ці жири не засвоюються організмом, а осідають на стінках судин, підвищуючи холестерин і збільшуючи ризик розвитку атеросклерозу.
Різні синтетичні добавки під такими малоприємними назвами, як емульгатори, стабілізатори, ароматизатори, підсилювачі смаку, також сильно знижують рейтинг сучасного морозива. Тим більше, що ми дуже поверхнево представляємо, що за цими добавками криється, і як вони можуть вплинути на здоров’я, особливо, коли це стосується дітей, чий організм особливо відчутно реагує на все шкідливе, що потрапляє в шлунок.
Крім того є і такі виробники, які не показують правдиву інформацію на упаковці. Ми читаємо, що в складі морозива міститься натуральне молоко або вершки, а насправді при перевірках в ньому не знаходять молочних продуктів взагалі. Тому важливо купувати морозиво відомих марок, що користуються доброю репутацією.

А ще краще приготувати морозиво самим)))

, , , , переглядів: 230

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *