Домашній зефір для маленьких ласунів. Корисно, смачно і просто)))

11.05.2017

Домашній зефір для маленьких ласунів. Корисно, смачно і просто)))

Зефір (у перекладі «легкий вітерець») – не тільки смачненький, але ще й корисний для здоров’я кондитерський виріб. Фахівці-дієтологи оцінили корисні властивості зефіру і запевняють, що його можна без побоювання давати дітям – від вживання зефіру в них не будуть руйнуватися зуби й не виникне карієс. Щоправда, рекомендується, дітям до трьох років, зовсім не давати солодкого.


Вітамінів у цих ласощах не має, але вони багаті на залізо, фосфор та інші поживні для організму елементи. У складі зефіру є полісахарид, який покращує розумову діяльність, знижує шкідливий холестерин і підвищує імунітет. Також в його складі є спеціальні харчові волокна, які сприяють кращому травленню.
А якщо це буде домашній зефір? В складі якого ви будете абсолютно впевнені, адже приготуєте його самостійно. Записуйте простий рецепт смачного десерту й частуйте своїх ласунів, ну і себе звичайно)))
Складові:

  • яблука – 500 г
  • цукор – 200 г
  • ванільний цукор – 15 г
  • цукрова пудра – 100 г
  • вода – 120 мл
  • желатин – 25 г
  • яйця – 1 шт
  • буряк – 1 шт

Приготування:
Розріжте яблука навпіл, відділіть від насіння і запікайте в духовці протягом 30 хв при температурі 180 ° С.
Замочіть желатин у воді, щоб набряк. Яблука подрібніть в блендері разом зі шкіркою і перетріть через сито. Змішайте з ванільним цукром.
Відокремте жовток і білок одного яйця. Збийте яблучне пюре, а потім додайте половину білка і збивайте, поки маса не посвітлішає. Додайте другу половину і збивайте далі.
Зваріть з води та цукру сироп. Влийте його в пюре і збивайте, поки маса не охолоне до кімнатної температури.
Набряклий желатин розтопіть на паровій бані. Потім додайте до пюре з сиропом. Збивайте масу ще приблизно 5 хв, Поки вона не збільшиться вдвічі й не загусне.
Готовий зефір викладіть в кондитерський мішок з фігурною насадкою і видавіть на пергамент.


Щоб зробити зефір рожевим, натріть на тертці для пюре половину буряка, вичавіть сік. Додайте сік до готової зефірної маси й розмішайте. Вичавіть рожевий зефір так, як білий.
Залиште в холодильнику на 2 години. Через 2 години посипте зефір цукровою пудрою.


Готовий зефір зніміть з пергаменту і з’єднайте половинки між собою. Настоюйте ще 2 години. Зефір готовий!

Джерело: http://smachno.stb.ua/

, , , , , переглядів: 570

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *