Гарбузова запіканка – смачні та легкі рецепти

25.10.2017

Гарбузова запіканка – смачні та легкі рецепти

Для приготування цієї страви вам не потрібно надприродних кулінарних здібностей і талантів. Гарбузова запіканка – це швидко і смачно, вона підходить як на сніданок, так і в якості десерту. Якщо хочете нагодувати дитину, зробіть блюдо у формі мордочки ведмедика або просто сердечком, прикрасьте зверху фруктами, щоб красиво презентувати корисний смаколик.

гарбузова запіканка

Сирно-гарбузова запіканка

  • Час приготування: 60 хвилин.
  • Кількість порцій: 8 персон.
  • Калорійність страви: 3300 ккал.
  • Призначення: на сніданок, обід, перекус, дітям.
  • Складність приготування: легко.

Найпростіший рецепт – сирна запіканка з гарбузом. Вона швидко готується, продукти практично завжди можна знайти на полицях холодильника. Крім того, солодке блюдо підходить не тільки для сніданків, але і в якості перекусу або десерту. Дітям цей рецепт в духовці дуже сподобається, особливо якщо прикрасити шматочки збитими вершками і яблуком або родзинками.

гарбузова запіканка

Інгредієнти:

  • гарбуз — 600 г;
  • сир 5-9% — 600 г;
  • цукор — 160 г;
  • сметана 10% — 150 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • вода – 1 л;
  • вершкове масло — 25 г;
  • сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Відваріть гарбуз до повної готовності, поріжте на кубики і пюрируйте з цукром за допомогою блендера.
  2. Змішайте в окремій ємності сир, сметану і сіль.
  3. З’єднати обидві маси, додайте яйця і ще раз все добре збийте.
  4. Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї гарбузову суміш і запікайте при температурі 180-200 градусів 25 хвилин.

 

гарбузова запіканка

Запіканка з гарбуза з манкою

  • Час приготування: 45 хвилин.
  • Кількість порцій: 4 персони.
  • Калорійність страви: 650 ккал.
  • Призначення: на сніданок, на десерт.
  • Складність приготування: легко.

Якщо під рукою не виявилося сиру, не турбуйтеся. Принадна, ароматна запіканка з гарбуза з манкою в духовці чудово підійде для сніданків або в якості оригінального десерту. Гарбуз і родзинки добре поєднуються, страва виходить насиченою, солодкою і ароматною. Можна використовувати будь-які сухофрукти, наприклад, курагу або урюк, а при бажанні сміливо додавайте свіжі яблука або моркву. Це дозволить вам зробити запіканку менш калорійною. Перед тим, як приготувати страву, замочіть сухофрукти в гарячій воді на 2-3 години.

Інгредієнти:

  • сира гарбуз — 400 г;
  • манна крупа — 75 г;
  • яйце куряче — 1 шт.;
  • цукрова пудра — 3 ч. л.;
  • ізюм або сухофрукти — 20 р.

Спосіб приготування:

  1. Очистіть, наріжте і відваріть гарбуз в підсоленій воді до м’якості приблизно 10-15 хвилин.
  2. У глибокій чашці змішайте його з цукровою пудрою і яйцем.
  3. За допомогою блендера подрібніть суміш до стану густого пюре і додайте манку.
  4. Викладіть родзинки, перемішайте всю масу.
  5. Змастіть форму оливковою олією або розтопленим жиром, викладіть гарбузове тісто і запікайте в духовці до готовності близько 30 хвилин.

 

гарбузова запіканка

 

Запіканка з гарбуза з яблуками

  • Час приготування: 60-80 хвилин.
  • Кількість порцій: 10 персон.
  • Калорійність страви: 1600 ккал.
  • Призначення: на обід, на перекус.
  • Складність приготування: легко.

Гарна мармурова гарбузова запіканка з яблуками стане чудовою прикрасою будь-якого святкового столу. Відмінно цей простий рецепт запіканки підходить для дитячих днів народження або чаювань у школі, блюдо дуже ошатно виглядає на святкових фото. Єдиний її недолік – тривале приготування, тому краще вибрати страву для неквапливого недільного застілля.

Інгредієнти:

  • свіжий гарбуз – 1 кг;
  • червона морква – 1 кг;
  • солодкі яблука – 500 г;
  • мелена кориця – 1 ч. л.;
  • куряче яйце – 2 шт.;
  • борошно пшеничне – 100 г;
  • цукровий пісок – 1 ст. л;
  • сіль – за смаком;
  • вершкове масло для змащування форми.

Спосіб приготування:

  1. Натріть овочі та яблука на крупній тертці, розкладіть по окремих тарілках, помніть руками і злийте сік.
  2. Додайте сіль, яйця, корицю, цукор і борошно в рівних пропорціях у кожну тарілку, ретельно перемішайте.
  3. Змастіть форму, викладіть отриману масу, чергуючи шари.
  4. Випікайте 40-60 хвилин в духовці при температурі 180-200 градусів.

 

Джерело: radka.in.ua

 

, , , , , переглядів: 143

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *