Готуємо ароматний манник з гарбузом на кефірі

Збір коштів на потреби армії України
28.09.2022

Готуємо ароматний манник з гарбузом на кефірі

Манник на кефірі з гарбузом та яблуком – найсмачніша випічка до чаю. Готується дуже просто. Виходить смачним, ніжним та корисним.

манник з гарбузом на кефірі

Нам знадобиться

  • Гарбуз – 300 гр.
  • Яблуко – 1 шт. (середнє)
  • Кефір – 250 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 5 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Розтоплене вершкове масло або маргарин – 100 гр.
  • Ванілін – 0,5 ч.л.
  • Манка – 250 гр.
  • Родзинки – 60 гр.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Цукрова пудра – 5 ст.л.

Випікати в духовці при t 180 – 40-45 хвилин. Діаметр форми 22 см.

Покроковий рецепт приготування

  1. Гарбуз помити, очистити від шкірки і натерти на великій тертці. Також натерти яблуко.
  2. Додаємо кефір, яйце, цукор, сіль, розпушувач, розтоплене вершкове масло (або маргарин), ванілін та манку. Тісто добре перемішати та залишити на 10 хвилин. Потім додаємо родзинки.
  3. Форму застеляємо папером для випікання. Виливаємо тісто у форму та випікаємо 40-45 хвилин при температурі 180 градусів (орієнтуйтеся, будь ласка, по своїй духовці).
  4. Приготуємо заливку. Сік лимона добре перемішуємо із цукровою пудрою до однорідної консистенції.
  5. Готовий пиріг поливаємо заливкою.

Смачного!

Джерело: https://zhyttia.com.ua/

, переглядів: 492

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *