У холодну пору року так і тягне на солодке. Однак покупна випічка та солодощі досить дорогі, до того ж не завжди знаєш, з якісних продуктів вона зроблена. Добре, що існує безліч рецептів домашніх солодощів, які виходять бюджетними. Розповідаємо, як приготувати розкішний десерт всього з двох яблук.
Рецептом поділилася кулінарний блогер Alina FooDee.
Інгредієнти
- Яблуко – 2 шт.
- Цукор – 1 ст.
- Кориця – 1 ч.л.
- Лимонний сік – 1 ст.
- Вершкове масло – 10 г
Тісто:
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 120 г
- Розпушувач – 0,5 ч.л.
- Сметана чи йогурт – 180 г
- Цукор – 40 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Сіль – щіпка
Покрокове приготування
- Нарізати яблука на скибочки. Покласти шматочок вершкового масла на сковороду.
- Викласти яблука. Посипати цукром та корицею. Перемішати.
- Смажити яблука на маленькому вогні 5 хвилин.
- Для тесту змішати усі інгредієнти. Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
- Залити яблука тестом. Накрити кришкою і випікати 15 хвилин на маленькому вогні. Якщо на кришці з’являється конденсат, витерти його паперовим рушником.
- Коли тісто пропеклося, накрити пергаментом і перевернути за допомогою тарілки.
- Випікати тісто ще 5 хвилин з іншого боку.
Джерело: https://telegraf.com.ua/