Медівник – один з найулюбленіших домашніх тортиків, які готує вже не одне покоління українців. Існує безліч рецептів випічки, а деякі з них можна знайти в записниках наших бабусь.
Призабутим рецептом поділилися на YouTube-каналі Абетка рецептів.
Складники:
- 5 яєць
- 1 склянка цукру (склянка 200 мл), але можна дати на 50 г менше
- 1 склянка меду
- 2 ст. л. масла
- 3 ст. л. олії
- 1 ст. л. соди (гашена оцтом)
- 2-2,5 склянки борошна (склянка 200 мл)
- Сметана пожирніше 900 г
- Цукрова пудра за смаком
Покрокове приготування
Ретельно перебийте білки з цукром, додайте 5 жовтків і знову збийте. Туди ж додайте мед і перебийте все міксером.
Влийте в масу розтоплене і охолоджене до кімнатної температури вершкове масло, олію. Додайте гашену оцтом соду. Перемішайте.
Додайте просіяне борошно, перемішайте. Має вийти консистенція густої сметани.
Форму для випічки застеліть пергаментним папером, вилийте третину тіста і випікайте коржі у розігрітій духовці. Кожен корж печеться 10-15 хвилин.
Збийте сметану з цукровою пудрою на малих обертах міксера.
Перемажте тортик кремом і прикрасьте за вашим смаком.
Поставте на просочування до холодильника на ніч. Ваш ідеальний медівник готовий.
Джерело: https://www.rbc.ua/