Один із найтепліших спогадів дитинства – смачні котлети з моркви, які досить часто були в меню багатьох дитячих садків. Сьогодні пропонуємо покроковий рецепт, який допоможе розкрити всі секрети приготування котлет з вареної моркви.
Інгредієнти
- морква – 500 г;
- цукор – 1,5 ст.л.;
- куряче яйце – 1 шт.;
- борошно – 1 ст.л.;
- манну крупу – 1 ст.л.;
- сметану – 1 ст.л.;
- сіль – 1 щіпку.
Борошно, Вода, Крупа манна, Морква, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Цукор, Яйце
Покрокове приготування
- Для початку візьмемо 500 грамів соковитої моркви. Ретельно промиємо коренеплоди щіткою і очистимо за допомогою спеціального ножа для чистки овочів. Потрібно зрізати з моркви позеленілу верхню частину, всі червоточини, які є.
- Відварювати моркву можна в мультиварці на пару. При цьому смакові якості овочів не зникають, навіть в тому випадку, коли коренеплоди попередньо очищені.
- Наливаємо воду в чашку мультиварки, встановлюємо над чашою ємність для приготування на пару, а яку кладемо коренеплоди. Вмикаємо режим “Приготування на пару” на 45 хвилин. Якщо ж ви звикли відварювати моркву в воді, можете робити так, як вам зручно.
- Подрібнюємо зварену моркву за допомогою блендера чи дрібної терки.
- В окремій ємності змішуємо цукор, куряче яйце, борошно, манну крупу, сметану, сіль. Ретельно перемішуємо всі компоненти до однорідної текстури.
- До готового тіста додаємо терту моркву.
- Добре перемішуємо інгредієнти ще раз.
- З готового тіста формуємо невеликі котлетки і обвалюємо їх в борошні.
- Котлетні заготовки викладаємо на розігріту сковорідку, змащену рослинним маслом. Такі котлетки зручно обсмажувати на сковороді, а також перевертати.
- Обсмажуємо котлети з моркви до рум’яної скоринки з двох сторін.
Подаємо класичні морквяні котлети до столу, поливши їх сметаною.
З метою економії часу, приготування страви можно розділити на декілька етапів. Ввечері можна зварити моркву охолодити і натерти, а на наступний день – приготувати на вечерю смачні котлети із моркви та манки.
І на завершення, відео-рецепт котлет з вареної моркви без сметани у панірувальних сухарях:
Джерело: https://filizhankakavu.com/