Готуємо морквяні котлети з манкою

26.10.2022

Один із найтепліших спогадів дитинства – смачні котлети з моркви, які досить часто були в меню багатьох дитячих садків. Сьогодні пропонуємо покроковий рецепт, який допоможе розкрити всі секрети приготування котлет з вареної моркви.

морквяні котлети

Інгредієнти

  • морква – 500 г;
  • цукор – 1,5 ст.л.;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • борошно – 1 ст.л.;
  • манну крупу – 1 ст.л.;
  • сметану – 1 ст.л.;
  • сіль – 1 щіпку.

Борошно, Вода, Крупа манна, Морква, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Цукор, Яйце

Покрокове приготування

  1. Для початку візьмемо 500 грамів соковитої моркви. Ретельно промиємо коренеплоди щіткою і очистимо за допомогою спеціального ножа для чистки овочів. Потрібно зрізати з моркви позеленілу верхню частину, всі червоточини, які є.
  2. Відварювати моркву можна в мультиварці на пару. При цьому смакові якості овочів не зникають, навіть в тому випадку, коли коренеплоди попередньо очищені.
  3. Наливаємо воду в чашку мультиварки, встановлюємо над чашою ємність для приготування на пару, а яку кладемо коренеплоди. Вмикаємо режим “Приготування на пару” на 45 хвилин. Якщо ж ви звикли відварювати моркву в воді, можете робити так, як вам зручно.
  4. Подрібнюємо зварену моркву за допомогою блендера чи дрібної терки.
  5. В окремій ємності змішуємо цукор, куряче яйце, борошно, манну крупу, сметану, сіль. Ретельно перемішуємо всі компоненти до однорідної текстури.
  6. До готового тіста додаємо терту моркву.
  7. Добре перемішуємо інгредієнти ще раз.
  8. З готового тіста формуємо невеликі котлетки і обвалюємо їх в борошні.
  9. Котлетні заготовки викладаємо на розігріту сковорідку, змащену рослинним маслом. Такі котлетки зручно обсмажувати на сковороді, а також перевертати.
  10. Обсмажуємо котлети з моркви до рум’яної скоринки з двох сторін.

Подаємо класичні морквяні котлети до столу, поливши їх сметаною.

З метою економії часу, приготування страви можно розділити на декілька етапів. Ввечері можна зварити моркву охолодити і натерти, а на наступний день – приготувати на вечерю смачні котлети із моркви та манки.

І на завершення, відео-рецепт котлет з вареної моркви без сметани у панірувальних сухарях:

Джерело: https://filizhankakavu.com/

, , , переглядів: 1 161

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *