Готуємо смажні пиріжки на сковороді

30.10.2022

Сьогодні поділимося ще одним смачним рецептом пиріжків, тісто відрізняється від звичайного тим, що його можна прибрати в холодильник і залишити до потрібного моменту. Або взагалі заморозити, а потім, коли треба дістати та розморозити. Можна замішати одразу на 2 порції: одна на пиріжки, а друга – на заморозку.

пиріжки на сковороді

Інгредієнти

Для тіста на дві порції:

  • Вода – 700 мл
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Дріжджі сирі – 50 гр
  • Борошно – 1,3 кг (500 гр в опару + 800 гр в тісто)
  • Соняшникова олія – 100 мл

Начинка 1:

  • Картопля – 500 гр
  • Вершкове масло – 30 гр
  • Молоко – 150 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Печінка – 300 гр
  • Цибулина – 1 шт

Начинка 2:

  • Яйця – 4 шт
  • Цибуля – 50 гр
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт приготування

Спочатку приготуємо опару, в миску наливаємо 700 мл теплої води, краще її підігріти, додаємо цукор 2 ст.л., сіль 1 ч.л., дріжджі 50 г сирих, перемішуємо і додаємо 500 г борошна.

Перемішуємо ложкою та залишаємо на 10 хвилин.

За цей час дріжджі активуються і тісто почне пузиритися.

Опара вже почала пузиритися, додаємо олію 100 мл, борошно і поступово замішуємо тісто.

Борошна потрібно 800 грамів, тут головне не перестаратися, тісто не повинно бути занадто щільним, але і якщо тісто вийде занадто рідким, то пиріжки під час смаження будуть вбирати в себе багато олії.

Тепер тісто забираємо, не як завжди в тепле місце, а в холодильник на 1 годину.

Розділяємо тісто відразу на 2 порції і кладемо одну порцію в морозильну камеру, а другу просто в холодильник на 1 годину.

Коли потрібно тісто з морозильної камери дістаємо заздалегідь і перекладаемо в холодильник, воно розморозиться і підніметься.

Пройшла 1 година, тісто дістаємо з холодильника, виймаємо з мішечка, обминаємо.

Ділимо на 20 частин вагою по 60 грамів (якщо відразу готуємо, то з двох порцій виходить 40 пиріжків).

Формуємо пиріжки.

Обсмажуємо на великій кількості соняшникової олії.

Ось такі м’які, пишні, повітряні та дуже смачні виходять пиріжки. Тісто просто незрівнянне.

Як приготувати першу начинку: картоплю відваримо, мнемо в пюре, додаємо 30 грамів вершкового масла та молоко 150 мл. Картопляне пюре відставляємо у бік.

Відварену курячу печінку пропускаємо через м’ясорубку, додаємо до обсмаженої цибулі, перемішуємо, додаємо сіль, чорний перець, обсмажуємо пару хвилин.

Додаємо до картопляного пюре, перемішуємо і начинка готова.

Як приготувати другу начинку: тут все просто, ріжемо цибулю і відварені яйця, підсолюємо,  перемішуємо. Начинка готова.

Смачного!

Джерело: https://zhyttia.com.ua/

, , переглядів: 653

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *