Сьогодні поділимося ще одним смачним рецептом пиріжків, тісто відрізняється від звичайного тим, що його можна прибрати в холодильник і залишити до потрібного моменту. Або взагалі заморозити, а потім, коли треба дістати та розморозити. Можна замішати одразу на 2 порції: одна на пиріжки, а друга – на заморозку.
Інгредієнти
Для тіста на дві порції:
- Вода – 700 мл
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Дріжджі сирі – 50 гр
- Борошно – 1,3 кг (500 гр в опару + 800 гр в тісто)
- Соняшникова олія – 100 мл
Начинка 1:
- Картопля – 500 гр
- Вершкове масло – 30 гр
- Молоко – 150 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець – за смаком
- Печінка – 300 гр
- Цибулина – 1 шт
Начинка 2:
- Яйця – 4 шт
- Цибуля – 50 гр
- Сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування
Спочатку приготуємо опару, в миску наливаємо 700 мл теплої води, краще її підігріти, додаємо цукор 2 ст.л., сіль 1 ч.л., дріжджі 50 г сирих, перемішуємо і додаємо 500 г борошна.
Перемішуємо ложкою та залишаємо на 10 хвилин.
За цей час дріжджі активуються і тісто почне пузиритися.
Опара вже почала пузиритися, додаємо олію 100 мл, борошно і поступово замішуємо тісто.
Борошна потрібно 800 грамів, тут головне не перестаратися, тісто не повинно бути занадто щільним, але і якщо тісто вийде занадто рідким, то пиріжки під час смаження будуть вбирати в себе багато олії.
Тепер тісто забираємо, не як завжди в тепле місце, а в холодильник на 1 годину.
Розділяємо тісто відразу на 2 порції і кладемо одну порцію в морозильну камеру, а другу просто в холодильник на 1 годину.
Коли потрібно тісто з морозильної камери дістаємо заздалегідь і перекладаемо в холодильник, воно розморозиться і підніметься.
Пройшла 1 година, тісто дістаємо з холодильника, виймаємо з мішечка, обминаємо.
Ділимо на 20 частин вагою по 60 грамів (якщо відразу готуємо, то з двох порцій виходить 40 пиріжків).
Формуємо пиріжки.
Обсмажуємо на великій кількості соняшникової олії.
Ось такі м’які, пишні, повітряні та дуже смачні виходять пиріжки. Тісто просто незрівнянне.
Як приготувати першу начинку: картоплю відваримо, мнемо в пюре, додаємо 30 грамів вершкового масла та молоко 150 мл. Картопляне пюре відставляємо у бік.
Відварену курячу печінку пропускаємо через м’ясорубку, додаємо до обсмаженої цибулі, перемішуємо, додаємо сіль, чорний перець, обсмажуємо пару хвилин.
Додаємо до картопляного пюре, перемішуємо і начинка готова.
Як приготувати другу начинку: тут все просто, ріжемо цибулю і відварені яйця, підсолюємо, перемішуємо. Начинка готова.
Смачного!
Джерело: https://zhyttia.com.ua/