Готуємо сирник з арахісом і карамеллю

21.11.2022

Чимало господинь навіть під час війни намагаються балувати свою родину смачною випічкою та десертами. Тим паче ніхто не скасовував сімейні свята та дні народження. Приготуйте сирник з арахісом та карамеллю за перевіреним рецептом.

сирник з арахісом і карамеллю

Інгредієнти

  • кисломолочний сир 9% (750 г),
  • цукор (140 г),
  • яйця (4 шт.),
  • крохмаль (30 г),
  • вершки 30% або сметана 20-30% (50 мл),
  • арахісова паста (60 г),
  • подрібнений арахіс (70 г).

Інгредієнти для карамелі

  • цукор (50 г),
  • вершки 20% (130 мл),
  • вершкове масло 82% (30 г),
  • желатин (3 г),
  • вода (20 мл).

Покрокове приготування

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

У глибокій мисці змішуємо сир, яйця, цукор, крохмаль, вершки чи сметану, арахісову пасту. Перебиваємо все занурювальним блендером до отримання однорідної маси, потім додаємо в неї подрібнений арахіс і ретельно перемішуємо все разом.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, боки форми змащуємо вершковим маслом і викладаємо в неї підготовлену сирну масу. Зверху розрівнюємо силіконовою лопаткою.

Ставимо в розігріту духовку та випікаємо сирник 45-50 хвилин.

Потім даємо йому повністю охолонути у формі та знімаємо її. Перевертаємо сирник на тарілку чи дошку.

Тим часом приготуємо карамель. Для цього заздалегідь замочуємо желатин у воді, потім злегка підігріваємо його і перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Чекаємо, поки він охолоне.

Беремо каструлю чи сковороду з товстим дном і розтоплюємо в ній цукор. Як тільки він повністю розтопиться, додаємо кип’ячені вершки, швидко перемішуючи масу вінчиком.

Потім додаємо сюди желатин і знову перемішуємо до однорідності, наприкінці – масло та сіль. Пропускаємо карамель через сито, потім даємо охолонути до кімнатної температури. Виливаємо її зверху на сирник і посипаємо подрібненим арахісом. Ставимо в холодильник щонайменше на 5 годин, потім розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

 

Джерело:

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

У глибокій мисці змішуємо сир, яйця, цукор, крохмаль, вершки чи сметану, арахісову пасту. Перебиваємо все занурювальним блендером до отримання однорідної маси, потім додаємо в неї подрібнений арахіс і ретельно перемішуємо все разом.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, боки форми змащуємо вершковим маслом і викладаємо в неї підготовлену сирну масу. Зверху розрівнюємо силіконовою лопаткою.

Ставимо в розігріту духовку та випікаємо сирник 45-50 хвилин.

Потім даємо йому повністю охолонути у формі та знімаємо її. Перевертаємо сирник на тарілку чи дошку.

Тим часом приготуємо карамель. Для цього заздалегідь замочуємо желатин у воді, потім злегка підігріваємо його і перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Чекаємо, поки він охолоне.

Беремо каструлю чи сковороду з товстим дном і розтоплюємо в ній цукор. Як тільки він повністю розтопиться, додаємо кип’ячені вершки, швидко перемішуючи масу вінчиком.

Потім додаємо сюди желатин і знову перемішуємо до однорідності, наприкінці – масло та сіль. Пропускаємо карамель через сито, потім даємо охолонути до кімнатної температури. Виливаємо її зверху на сирник і посипаємо подрібненим арахісом. Ставимо в холодильник щонайменше на 5 годин, потім розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Джерело: https://apostrophe.ua/

, , , , переглядів: 426

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *