Чимало господинь навіть під час війни намагаються балувати свою родину смачною випічкою та десертами. Тим паче ніхто не скасовував сімейні свята та дні народження. Приготуйте сирник з арахісом та карамеллю за перевіреним рецептом.
Інгредієнти
- кисломолочний сир 9% (750 г),
- цукор (140 г),
- яйця (4 шт.),
- крохмаль (30 г),
- вершки 30% або сметана 20-30% (50 мл),
- арахісова паста (60 г),
- подрібнений арахіс (70 г).
Інгредієнти для карамелі
- цукор (50 г),
- вершки 20% (130 мл),
- вершкове масло 82% (30 г),
- желатин (3 г),
- вода (20 мл).
Покрокове приготування
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
У глибокій мисці змішуємо сир, яйця, цукор, крохмаль, вершки чи сметану, арахісову пасту. Перебиваємо все занурювальним блендером до отримання однорідної маси, потім додаємо в неї подрібнений арахіс і ретельно перемішуємо все разом.
Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, боки форми змащуємо вершковим маслом і викладаємо в неї підготовлену сирну масу. Зверху розрівнюємо силіконовою лопаткою.
Ставимо в розігріту духовку та випікаємо сирник 45-50 хвилин.
Потім даємо йому повністю охолонути у формі та знімаємо її. Перевертаємо сирник на тарілку чи дошку.
Тим часом приготуємо карамель. Для цього заздалегідь замочуємо желатин у воді, потім злегка підігріваємо його і перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Чекаємо, поки він охолоне.
Беремо каструлю чи сковороду з товстим дном і розтоплюємо в ній цукор. Як тільки він повністю розтопиться, додаємо кип’ячені вершки, швидко перемішуючи масу вінчиком.
Потім додаємо сюди желатин і знову перемішуємо до однорідності, наприкінці – масло та сіль. Пропускаємо карамель через сито, потім даємо охолонути до кімнатної температури. Виливаємо її зверху на сирник і посипаємо подрібненим арахісом. Ставимо в холодильник щонайменше на 5 годин, потім розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Джерело:
Приготування:
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
У глибокій мисці змішуємо сир, яйця, цукор, крохмаль, вершки чи сметану, арахісову пасту. Перебиваємо все занурювальним блендером до отримання однорідної маси, потім додаємо в неї подрібнений арахіс і ретельно перемішуємо все разом.
Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, боки форми змащуємо вершковим маслом і викладаємо в неї підготовлену сирну масу. Зверху розрівнюємо силіконовою лопаткою.
Ставимо в розігріту духовку та випікаємо сирник 45-50 хвилин.
Потім даємо йому повністю охолонути у формі та знімаємо її. Перевертаємо сирник на тарілку чи дошку.
Тим часом приготуємо карамель. Для цього заздалегідь замочуємо желатин у воді, потім злегка підігріваємо його і перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Чекаємо, поки він охолоне.
Беремо каструлю чи сковороду з товстим дном і розтоплюємо в ній цукор. Як тільки він повністю розтопиться, додаємо кип’ячені вершки, швидко перемішуючи масу вінчиком.
Потім додаємо сюди желатин і знову перемішуємо до однорідності, наприкінці – масло та сіль. Пропускаємо карамель через сито, потім даємо охолонути до кімнатної температури. Виливаємо її зверху на сирник і посипаємо подрібненим арахісом. Ставимо в холодильник щонайменше на 5 годин, потім розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Джерело: https://apostrophe.ua/