Коли гортаєш куховарські книги, на очі постійно трапляються хитромудрі рецепти пирогів, приготування яких вимагає дуже багато процесів. Коли очі розбігаються, в такі моменти хочеться повернутись в дитинство і згадати, чим нас частували рідні люди. І тертий пиріг з варенням — одна зі страв, яка викликає приємні і теплі спогади з дитинства.
Приємна кислинка, солодкий корж і хрумка апетитна крихта — цей пиріг вище всяких похвал. Рецептом тертого пирога поділилась українська фудблогерка Тетяна (_tanyushina_) в Інстаграмі.
Як приготувати тертий пиріг з варенням
Інгредієнти
- 350 г борошна
- 0,5 ч.л. соди
- 200 г вершкового масла (або маргарину)
- 1 яйце
- 100 г цукру
- 1 ст.л. майонезу
- 1 ст.л. лимонного соку
- ~ 250 г джему або густого варення
Покрокове приготування
- Холодне вершкове масло натерти прямо в борошно.
- Окремо змішати яйце, цукор, майонез і лимонний сік.
- Додати цю суміш до борошна з маслом.
- Швидко замісити тісто.
- Приблизно третину тіста завернути в плівку і прибрати в морозилку.
- Тісто, що залишилось, за допомогою рук і скалки розкатати в тоненький прямокутник, розміром приблизно 30-40 см.
- Намазати тісто варенням.
- Дістати тісто з морозилки і натерти поверх варення.
- Випікати при 180 С приблизно 25 хвилин.
- Розрізати на квадратики і подавати до столу.
Переглянути цей допис в Instagram
Джерело: https://telegraf.com.ua/