Готуємо тертий пиріг з варенням

30.11.2022

Коли гортаєш куховарські книги, на очі постійно трапляються хитромудрі рецепти пирогів, приготування яких вимагає дуже багато процесів. Коли очі розбігаються, в такі моменти хочеться повернутись в дитинство і згадати, чим нас частували рідні люди. І тертий пиріг з варенням — одна зі страв, яка викликає приємні і теплі спогади з дитинства.

тертий пиріг з варенням

Приємна кислинка, солодкий корж і хрумка апетитна крихта — цей пиріг вище всяких похвал. Рецептом тертого пирога поділилась українська фудблогерка Тетяна (_tanyushina_) в Інстаграмі.

Як приготувати тертий пиріг з варенням

Інгредієнти

  • 350 г борошна
  • 0,5 ч.л. соди
  • 200 г вершкового масла (або маргарину)
  • 1 яйце
  • 100 г цукру
  • 1 ст.л. майонезу
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • ~ 250 г джему або густого варення

Покрокове приготування

  1. Холодне вершкове масло натерти прямо в борошно.
  2. Окремо змішати яйце, цукор, майонез і лимонний сік.
  3. Додати цю суміш до борошна з маслом.
  4. Швидко замісити тісто.
  5. Приблизно третину тіста завернути в плівку і прибрати в морозилку.
  6. Тісто, що залишилось, за допомогою рук і скалки розкатати в тоненький прямокутник, розміром приблизно 30-40 см.
  7. Намазати тісто варенням.
  8. Дістати тісто з морозилки і натерти поверх варення.
  9. Випікати при 180 С приблизно 25 хвилин.
  10. Розрізати на квадратики і подавати до столу.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Твої найкращі рецепти (@_tanyushina_)

Джерело: https://telegraf.com.ua/

, , , , , , переглядів: 1 751

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *