Рецепт пончиків: ця страва стане улюбленою у вашій сім’ї

28.05.2017

Рецепт пончиків: ця страва стане улюбленою у вашій сім’ї

Невимовно смачні пончики готуються елементарно. А які повітряні виходять, ніжні, пишні. Неможливо описати словами цей блаженний смак. Спробуйте зробити пончики за цим диво-рецептом і ви переконаєтеся в тому, що ця випічка найсмачніша з того, що ви тільки куштували. Ви назавжди його запам’ятайте і будете готувати саме їх. І навіть діти їстимуть із задоволенням.

Складові:

  • борошно – 0,5 кілограма;
  • яйце – 2 штуки; 
  • молоко – 500 мілілітрів; 
  • маргарин – 125 грам; 
  • цукор – 100 грам; 
  • сіль – 15 грам; 
  • дріжджі сухі – 10 грам; 
  • вода тепла – 200 мілілітрів.

Рецепт пончиків

Смачні солодощі чи отрута

Як зробити пончики, покроковий рецепт:

Молоко повинно бути теплим. Виливаємо молоко, додаємо теплу воду, цукор, дріжджі. У рецепті написано 100 грам цукру, але я додала 150 грам, так як дуже сильно люблю солоденьке.
Компоненти гарненько перемішуємо і даємо настоятися в теплі 15 хвилин, щоб дріжджі підійшли.
Коли минув час, беремо яйце і додаємо до всіх інгредієнтів.
Маргарин розтопити на водяній бані, додати дрібку солі і збити все це вінчиком.
Додаємо борошно маленькими порціями і постійно перемішуємо дерев’яною ложкою, щоб позбутися грудочок. Тісто має бути елестичним.
Беремо глибокий посуд, трохи змащуємо олією і поміщаємо туди наше тісто. Накриваємо кухонним рушником і ставимо в тепле місце підходити. За часом приблизно на одну годину.
Тісто має збільшитися в 3 рази.
Тісто дуже акуратно розкатуємо приблизно товщиною 1-1,5 сантиметра.
Беремо будь-яку чарку, кухоль, що-небудь кругленьке, але невеликих розмірів, і робимо кружечки.
Смажити потрібно в глибокій розпеченій сковорідці з достатньою кількістю олії (практично, щоб вони в ньому плавали).
Коли пончики вже будуть готові, їх потрібно викласти на паперовий рушник, щоб зайва олія стекла.
Викладаємо пончики на тарілочку і присипаємо цукровою пудрою (можна ще і кокосовою стружкою, але це на любителя)

Сманого!

, , переглядів: 696

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *