Сезон гарбузових оладок відкрито! Три рецепти, які не залишать байдужими!

20.10.2017

Сезон гарбузових оладок відкрито! Три рецепти, які не залишать байдужими!

Пропонуємо Вашій увазі три чудових рецепти гарбузових оладок. Адже оладки – це просто у приготуванні, смачно й корисно!

гарбузові оладки

1). Гарбузові оладки з медом і корицею
Цей рецепт неймовірно смачних і ароматних оладок дуже простий у приготуванні. Єдина складність — очищення від шкірки плоду. Але про все по порядку. Спочатку потрібно підготувати необхідні продукти. Для страви нам знадобиться:
плід гарбуза — близько 1 кг;
• яйця — 1-2 шт;
• цукровий пісок — 3-4 столові ложки;
• борошно — 3-4 столові ложки;
• пакетик ваніліну;
• сода — щіпка;
• олія соняшникова;
• мед, горіхи, кориця — за смаком.
Насамперед необхідно «звільнити» овоч від його щільної шкірки. Гарбуз найлегше розрізати на кілька частин і вже потім приступати до очищення від шкірки. Ретельно вичистіть внутрішню поверхню плоду і видаліть насіння.
Нарізаємо гарбуз великими кубиками і відправляємо на вогонь у каструлю з водою. Тримаємо на середньому вогні близько 10 хвилин до кипіння. Знімаємо каструлю з вогню, зливаємо воду. Тепер зварений гарбуз має трохи схолонути.
Щоб оладки вийшли легкими і ніжними, плід потрібно подрібнити до консистенції пюре. Для цього можна використовувати різні інструменти: вилку, м’ясорубку, блендер — у кого що знайдеться на кухні.
До подрібненої маси додаємо яйця і сипучі інгредієнти (крім борошна). Якщо ви любите корицю — можете її також додати. Всі складові перемішуємо до однорідності. Не перестаючи помішувати, всипаємо потроху борошно. Суміш має вийти консистенції не дуже густої сметани. Випікаємо оладки.

гарбузові оладки
Подаємо до столу трохи остиглими, поливши медом і присипавши горіхами і родзинками.

2). Оладки з гарбуза, запечені в духовці
Цей рецепт підійде для тих, хто не любить возитися з сковорідкою. Він дуже простий у виконанні і нітрохи не поступається першому за смаковими якостями.
Для приготування страви потрібно лише гарбуз, кілька яблук, жменя вівсяних пластівців, яйця і цукор.
Гарбуз і яблука вимиваємо, очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину. Потім тремо на крупній тертці. До яблучно-гарбузової суміші додаємо інші продукти і гарненько перемішуємо.
Викладаємо готову суміш (у вигляді оладків) на змащений вершковим маслом деко. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо на невеликому вогні близько півгодини.

гарбузові оладки
Злегка остиглі оладки, политі медом, стануть прекрасним доповненням до ароматного чаю.

До речі, вийняте з гарбуза насіння не обов’язково викидати. Обмийте їх, просушіть і злегка обсмажте. І насолоджуйтесь!

3). Відео – рецепт оладок з гарбуза

Джерело: poradu24.com

, , переглядів: 657

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *