Сезон полуниці відкрито: купувати чи зачекати?

24.05.2017

Сезон полуниці відкрито: купувати чи зачекати?

Прилавки ринків нашого міста заполонила свіжа полуниця.

Вже сьогодні її можна придбати від 35 до 40 грн.

сезон полуниці

свіжа полуниця

Як зазначають фахівці, ціна на ягоду падатиме й надалі, адже полуницю везуть із Закарпаття і розпродують ще за старою ціною. Проте продавці наголошують, що цьогоріч урожай значно постраждав через несприятливі погодні умови. І очікувати що вона буде значно дешевшою, не варто.

Лікарі радять не захоплюватись поїданням полуниці, яку можна купити зараз. Рекомендують перед вживанням замочити її на деякий час у холодній воді та їсти невеликими порціями, навіть не дивлячись на те, що вона теплична, і, як зазначають продавці, нічим не обробляється. Крім того, полуниця має пористу поверхню, що сприяє накопиченню пилку і бруду. Деякі «садоводи» все ж хитрують і найчастіше використовують великі дози азотних та інших добрив — за рахунок вологи полуниця швидко зріє і важить більше.

Що робити, коли в дитини алергічна реакція. Невідкладна допомога

Як визначити хорошу полуницю: спробувати одну ягідку перед покупкою. Якщо відчуєте металевий присмак — рівень нітратів у ній зависокий. Варто також її понюхати — ягода, дозріла без втручання агресивних хімічних речовин і стимуляторів, має сильний приємний аромат.

Наразі на ринках і в точках роздрібної торгівлі є попит на полуницю. І варто зазначити, що на смак і запах вона практично не відрізняється від сезонної. Проте радимо все ж не дуже захоплюватися ранніми ягодами, а зачекати початку сезону, коли дозріє ґрунтова полуниця і буде зібрано урожай, і тоді  насолодитись цією корисною ягодою повною мірою.

Джерело: marichkanews.com

, , переглядів: 963

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *