Смачно та просто: рецепти яблучних десертів для усієї родини

17.11.2017

Смачно та просто: рецепти яблучних десертів для усієї родини

Осінніми вечорами, коли вся сім’я збирається за чашкою гарячого чаю, пригостіть своїх рідних доступними та простими у приготуванні яблучними десертами.

випічка з яблуками

1). Шоколадно-яблучний пиріг

випічка з яблуками

Інгредієнти:

яйця курячі 2 шт.
борошно пшеничне 1 склянка
цукор 1 склянка
какао темне 2 ст.ложки
яблука 3 шт.
сметана 1/2 склянки
олія 1/2 склянки
розпушувач тіста 1.5 ч.ложки
Розраховано на 5 порцій

Приготування:

Збити яйця з цукром. Додати борошно з розпушувачем. Потім додати олію, какао і сметану. Збити до отримання однорідної маси. Яблука очистити від шкірки, нарізати кубиками. У тісто додати яблука і перемішати.
Форму для випічки змастити олією. Викласти тісто, розрівняти. Випікати при 180 градусах протягом 35-40 хвилин.
При подачі за бажанням посипати цукровою пудрою.

Смачного!

2). Оладки на кефірі з яблуками

випічка з яблуками

Інгредієнти:

борошно 260 г.
кефір 500 мл
цукор 2 ст.ложки
дрібка солі
яйця 2 шт.
масло вершкове, розтопити 60 г.
яблука 2 шт.
олія
Розраховано на 4 порції

Приготування:

Спочатку потрібно розтопити масло. Борошно, цукор, розпушувач і сіль змішати в глибокій посудині. В окремому посуді збити яйця, з маслом і кефіром. Додати до сухих інгредієнтів і добре перемішати, щоб вийшло однорідне тісто. Яблука порізати дрібними кубиками і додати в тісто. Перемішати. На середньому вогні розігріти невелику кількість олії. Викласти оладки на сковороду.Смажити на середньому вогні до появи рум’яної шкірочки приблизно 2 хв. Обережно перевернути і підсмажити з іншого боку.
Смачного!

3). Яблука запечені в тісті

випічка з яблуками

Інгредієнти:

яблука 2 шт.
листкове дріжджове тісто 300 г.
яйця 1 шт.
цукор 1 ст.ложка
кориця 0,5 ч.ложки

Приготування:

1. Духовку нагріти до 180 градусів, деко застелити пергаментом (можна маслом не змащувати).
2. Яблука очистити і видалити серединку наскрізь, змішати корицю і цукор, добре обваляти яблука в цій суміші.
3. Тісто поділити на 2 квадратики такого розміру, щоб в них можна було загорнути яблуко, за необхідності можна його трохи розкачати.
4. Яблука загорнути в тісто, дотичні краї змастити яйцем, потім тісто трохи придавити руками, щоб воно щільно прилягло, яблука перекласти на деко, змастити яйцем, можна із залишків тіста вирізати листочки і прикрасити ними яблука.
5. Випікати при температурі 180 градусів 20 хвилин, потім знизити на 160 градусів і випікати ще 20-25 хвилин. Готові яблука остудити на решітці, посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Джерело: cookorama.net

 

, , , , переглядів: 166

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *