Нарешті до Рівного завітав сніг – а це означає, що сезон гарячих та смачних напоїв у самому розпалі. Сайт “Маленькі рівняни” пропонує Топ-3 смачних гарячих напоїв у зимові холодні вечори.
Гарячий шоколад з медом та корицею
Для смачного шоколаду нам потрібно:
- 0,5 л молока,
- 100 г чорного шоколаду,
- 3 ст. л. меду,
- 3 ст. л. цукру,
- паличка кориці,
- 1 ч. л. ванільного екстракту,
- збиті вершки та маршмелоу.
Змішуємо молоко, цукор та мед у глибокій каструлі. Додаємо корицю та ставимо суміш нагріватися на невеликому вогні. Подріблений шоколад, додаємо до молочної суміші. Коли шоколад повністю розтане, виймаємо корицю. Коли молоко закипить, знімаємо з вогню. Час розлити гарячий шоколад у чашки, прикрасити збитими вершками або зефірками та пригостити усю родину.
Імбирно-медовий збитень
Древній східнослов’янський напій подарує заряд бадьорості й добряче зміцнить імунітет.
Нам потрібно:
- 0,5 л води,
- 3–4 ст. л. меду,
- половинка лимона,
- 1/3 ч. л. імбиру,
- 1/2 ч. л. м’яти,
- дрібка гвоздики та кориці.
Миємо лимон та натираємо цедру. Вижимаємо сік з половинки фрукта. Наступний крок – коли закипить вода зняти з вогню. Додаємо прянощі імбир, м’яту та корицю. Сюди ж добавляємо цедру з соком лимона та мед. Ретельно перемішуємо суміш. Залишаємо на півгодини аби напій настоявся. Перед подачею потрібно процідити і вуаля напій – готовий!
Какао
Щоб приготувати смачне какао нам знадобиться:
- Чорний та білий шоколад
- Кава
- Ванільна паличка
- Молоко
Розтоплюємо шоколад у каструлі та додаємо ваніль. Перетераємо зерна кави. У гарячий шоколад додати молоко та каву. Доводимо до кипіння та пригощаємо близьких!