Топ-3 рецептів гарячих напоїв, що смакують у Різдвяний час

29.12.2019

Нарешті до Рівного завітав сніг – а це означає, що сезон гарячих та смачних напоїв у самому розпалі. Сайт “Маленькі рівняни” пропонує  Топ-3 смачних гарячих напоїв у зимові холодні вечори.

Гарячий шоколад з медом та корицею

Для смачного шоколаду нам потрібно:

  • 0,5 л молока,
  • 100 г чорного шоколаду,
  • 3 ст. л. меду,
  • 3 ст. л. цукру,
  • паличка кориці,
  • 1 ч. л. ванільного екстракту,
  • збиті вершки та маршмелоу.

Змішуємо молоко, цукор та мед у глибокій каструлі. Додаємо корицю та ставимо суміш нагріватися на невеликому вогні. Подріблений шоколад, додаємо до молочної суміші. Коли шоколад повністю розтане, виймаємо корицю. Коли молоко закипить, знімаємо з вогню. Час розлити гарячий шоколад у чашки, прикрасити збитими вершками або зефірками та пригостити усю родину.

Імбирно-медовий збитень

Древній східнослов’янський напій подарує заряд бадьорості й добряче зміцнить імунітет.

Нам потрібно:

  • 0,5 л води,
  • 3–4 ст. л. меду,
  • половинка лимона,
  • 1/3 ч. л. імбиру,
  • 1/2 ч. л. м’яти,
  • дрібка гвоздики та кориці.

Миємо лимон та натираємо цедру.  Вижимаємо сік з половинки фрукта. Наступний крок – коли закипить вода зняти з вогню. Додаємо прянощі імбир, м’яту та  корицю. Сюди ж добавляємо цедру з соком лимона та мед. Ретельно перемішуємо суміш. Залишаємо на півгодини аби напій настоявся. Перед подачею потрібно процідити і вуаля напій – готовий!

Какао

Щоб приготувати смачне какао нам знадобиться:

  • Чорний та білий шоколад
  • Кава
  • Ванільна паличка
  • Молоко

Розтоплюємо шоколад у каструлі та додаємо ваніль. Перетераємо зерна кави. У гарячий шоколад додати молоко та каву. Доводимо до кипіння та пригощаємо близьких!

, , , , , , , , переглядів: 826

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *