ТОП 5 рецептів морозива вдома – не тільки корисно, але й дуже смачно)))

24.06.2017

ТОП 5 рецептів морозива вдома – не тільки корисно, але й дуже смачно)))

Згадаймо історію морозива. Перші згадки про морозиво були знайдені в стародавніх китайських хроніках, в стародавньому Китаї заморожені з льодом фрукти та соки вживалися в якості засобу від спеки. Повинно було пройти століття, перш ніж морозиво вперше було привезено до Європи і його стали вживати як ласощі. У XVII столітті воно почало набувати популярності у Франції, там же і було відкрито перше кафе з продажу морозива.
Відтоді рецепти виготовлення морозива постійно оновлювалися, з’являлися нові сорти, і в XIX столітті в Сполучених Штатах почалося його масове виробництво. Зараз же ми маємо можливість спробувати безліч різних за смаковими якостями та своїм складом видів морозива, в ріжках, в стаканчиках, в брикетах, в циліндрах, на паличках.
Але в якому б вигляді воно не було, головне, щоб морозиво було корисне і складалось тільки з натуральних компонентів. А тому хочу запропонувати вам п’ять рецептів морозива в домашніх умовах, яке буде не тільки корисним для здоров’я, але й надзвичайно смачним.

Рецепт №1 – пломбір – всіма улюблений пломбір, який нічим не поступається тому, що продається в супермаркетах.

Інгредієнти:

  • 1 літр молока,
  • 100 грамів масла,
  • 2 склянки цукру,
  • 1 чайна ложка крохмалю,
  • 5 яєчних жовтків.

Приготування:
Масло покласти в підігріте молоко і довести до кипіння. В окремому посуді з’єднати крохмаль, цукор і жовтки. Розмішати та розтерти до однорідної маси. Додати до неї трохи молока, щоб вийшла консистенція рідкої сметани. У закипіле молоко поступово, тоненькою цівкою, влити отриману масу, постійно помішуючи. І знову все довести до кипіння. Коли закипить, каструлю зняти з вогню, разом з вмістом помістити в холодну воду і ретельно помішувати до тих пір, поки маса не стане теплою. Після цього залишити її до повного охолодження, а потім розлити по формах і заморозити, не забуваючи помішувати.

Рецепт №2 – шоколадне морозиво – смак такого домашнього морозива буде дивовижним!

Інгредієнти:

  • 3 яєчні жовтки,
  • 1 чайна ложка цукрової пудри,
  • 300 мл молока,
  • 200 грамів гіркого шоколаду,
  • 150 мл вершків.

Приготування:

Збити жовтки з цукровою пудрою. Постійно помішуючи, тоненькою цівкою влити в яєчну масу молоко, доведене до стадії кипіння. Потім все процідити через сито в глибоку і чисту каструлю. Поставити на повільний вогонь і варити, поки маса не загусне. Остудити. Влити розтоплений шоколад і вершки. Розкласти по формах і заморозити, іноді помішуючи.

Рецепт №3 – ванільне морозиво. Цей рецепт морозива в домашніх умовах є класичним, але з додаванням ароматизатора — ванільного екстракту або ванільного цукру. Вони додадуть десерту чарівний ванільний смак і аромат — солодкуватий і з легкою приємною гіркуватістю. Для приготування використовуємо мороженицю.

Інгредієнти:

  • 4 жовтки курячих яєць,
  • 150 г цукрового піску,
  • 250 мілілітрів молока,
  • 150 мл вершків жирністю 35%,
  • ванільний екстракт (ванільний цукор).

Приготування:

Жовтки помістити в миску, додати цукровий пісок. Розмішати. Поставити на водяну баню, підтримуючи маленький вогонь, постійно помішувати вінчиком. Коли цукор повністю розчиниться, зняти з вогню, а суміш збити міксером, при цьому маса повинна посвітлішати й збільшитися в об’ємі. Далі додати до неї молоко, вершки й ванільний екстракт. Перемішати та перекласти в чашу морожениці, в якій збивати протягом 55 хвилин до загустіння. Потім перекласти у форму і заморозити протягом 1-3 годин.

Рецепт №4 – морозиво на згущеному молоці – даний рецепт є економічним і простим у приготуванні, але це не залишає морозиво ніжного, ароматного й не занадто солодкого смаку.

Інгредієнти:

  • 500 гр жирних вершків,
  • 0,5 банки згущеного молока.

Приготування:

За допомогою міксера вершки збити в щільну піну. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити згущене молоко. Масу перекласти у форму і поставити в морозильник до повного заморожування, періодично помішувати. Домашнє морозиво при подачі можна посипати подрібненими горіхами або шоколадом.

Рецепт №5 – морозиво з йогурту – найпростіший рецепт.

Для його приготування потрібно йогурт, куплений в магазині, і палички для морозива.
Готується воно наступним чином: паличку увіткнути в йогурт і поставити його в морозильник. Через 30 хвилин дістати, добре перемішати й знову прибрати на холод. Цю процедуру повторити 3 рази. Приблизно через дві години можна насолоджуватися смачним йогуртовим морозивом, як ескімо, звільнивши його від стаканчика, який на пару секунд опустити в гарячу воду.
Наближаються вихідні дні, тож можете спробувати зробити морозиво за одним із запропонованих рецептів, а можливо і за всіма п’ятьма)))

, , , , , , , , переглядів: 774

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *