Як приготувати найсмачнішу кабачкову ікру в мультиварці

Збір коштів на потреби армії України
18.08.2022

Як приготувати найсмачнішу кабачкову ікру в мультиварці

Ікра з кабачків – популярна овочева закуска, яку можна їсти влітку або закатати на зиму. У мультиварці вона готується просто і швидко, тому що не вимагає постійного помішування.

Кабачкова ікра

Найсмачніша кабачкова ікра виходить саме зараз – у сезон свіжих овочів. Кабачки для приготування ікри потрібно вибирати молоді, без жорсткої шкірки і великого насіння.

Кабачкова ікра в мультиварці

Час приготування: 1 година

Складові:

  • 1,5 кг кабачків
  • 2 невеликі моркви
  • 2 невеликі цибулини
  • 1 солодкий червоний перець
  • 2-3 ч. л. солі
  • 6-7 ст. л. рослинної олії
  • 100 г томатної пасти

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте овочі: помийте, почистіть та наріжте невеликими кубиками (1-1,5 см).
  2. Вилийте 3-5 ст. л. рослинної олії на дно чаші мультиварки та увімкніть програму “Жарка” або “Випічка” на 40 хвилин.
  3. Обсмажте цибулю, помішуючи протягом 5 хвилин.
  4. Додайте моркву, перемішайте, готуйте протягом 5 хвилин.
  5. Потім додайте солодкий перець, перемішайте, обсмажте 5 хвилин.
  6. Викладіть у чашу всі кабачки, посоліть (1-2 ч. л. солі), добре перемішайте.
  7. Влийте кілька ложок олії та залиште готуватися з відкритою кришкою на 15 хвилин. Останні 10 хвилин|мінути| тушкуйте, помішуючи.
  8. Закрийте кришку мультиварки та увімкніть програму “Крупа”, щоб випарувати надлишок рідини.
  9. Насамкінець додайте в чашу 100 г якісної томатної пасти і перемішайте. Готуйте 3-5 хвилин у режимі “Смаження”.
  10. Дістаньте чашу з мультиварки, остудіть овочі.
  11. Перекладіть ікру з кабачків у чашу блендера та подрібніть до бажаної консистенції. Спробуйте, і за бажанням додайте більше спецій.

Джерело: https://lifestyle.segodnya.ua/

 

переглядів: 108

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *