З якого віку вчити дитину готувати та допомагати на кухні?

14.03.2018

Важливим моментом у залученні дитини до приготування їжі залишається “зловити момент”. Тоді, коли малюк сам зацікавлений, має бажання та просить завдання до виконання. Не варто відразу казати “Ні!”, а краще знайти завдання яке до снаги вашій дитині.

3-4 роки

Чудовий вік для старту. Почати можна із випічки або ж готування напівфабрикатів. Малюку окрему дощечку, гірку муки, шматок тіста, ну і звісно – качалку. Нехай розкачує тісто в тоненький шар. Далі у нагоді стануть формочки для коржиків: метелики, грибочки, зірочки – фантазія має де розгулятися. Якщо ж це пельмені чи варенички – забава не з менших, нехай ховає начинку у тісто і закриває, щоб ніхто не знайшов її. Звісно жарт, проте малюку головне забава плюс поміч тату чи мамі.

Топ-5 простих рецептів домашнього печива для дітей [+Фото]

5-8 років

В цьому віці допомога вже більш відчутна, малюк може вже перебирати крупу (з гречки можна повибирати чорненькі крупинки). Далі – вчити співвідношення. така собі кулінарна математика. Поясніть, що для приготування потрібно одну частину крупи і 2 частини води. Тобто – 1 склянка проти 2-ох. Нехай експериментує. Яйця. Вийняти з води та почистити від шкарлупи. Проте попередьте, що яйця варто обчищати обережно аби не пошкодити зовнішній вигляд білку. Міра Дозвольте всипати сіль, цукор та муку згідно з рецептом, тобто там, де ви точно знаєте скільки і чого вам потрібно. Така важливість справи, що виконує малюк надзвичайно важлива для нього. Нарізання салатів. Морквина, картопля – старші діти вже можуть нарізати до салату і такі овочі. Краще аби спочатку це були відварені – так легше і менше варіантів для травматизму.

При навчанні дитини можна дотримуватися таких пунктів:

– дивися, як роблю я
– роби разом зі мною
– роби при мені
– зробиш – покличеш
– роби сам.

Техніка безпеки:

– Самостійно користуватися плитою дитина може тільки тоді, коли його зріст дозволяє не тягнути руки догори, а тримати їх паралельно поверхні плити, не торкаючись її.

– На руках повинні бути товсті рукавички (прихватки), що закривають зап’ястя. Тканина – шорстка, щоб каструля або сковорідка не вислизнула з рук.

– У киплячу воду овочі/макарони/каші не кидати, а опускати в ополоник, щоб не було бризок.

 

переглядів: 965

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *